Brand manager Douwe Egberts

Sales & Marketing Utrecht Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

Als  Brand Manager werk je voor ons prachtige merk Douwe Egberts én kan jij het verschil gaan maken voor de koffiecategorieën: oploskoffie en ijskoffie. Douwe Egberts koffie is vertegenwoordigd in meerdere koffiecategorieën, denk aan: filter, bonen, capsules, oploskoffie en ijskoffie. Oploskoffie en ijskoffie zijn categorieën waar bovengemiddeld veel jongeren op instappen, en daarom zijn deze beide categorieën erg belangrijk voor JDE. 

Wat je gaat doen als Brand Manager:

 • Je stelt een marketingplan op om marktaandeel en de waarde van de categorie te laten groeien, onder andere door het op de juiste wijze activeren van de consument om binnen het reguliere retail-kanaal, onze producten te kopen;
 • Je analyseert data over de markt, consumenten en concurrenten. Je volgt trends actief en weet ze te vertalen naar commerciële kansen;
 • Je creëert nieuwe product introductieplannen en implementeert deze in nauwe samenwerking met het multidisciplinaire projectteam (R&D, global marketing en het lokaal intro team). Hierin ben je zelf actief betrokken bij het ontwikkelen van nieuwe producten voor het merk Douwe Egberts;
 • Je ontwikkelt en implementeert online & offline communicatie- en activatieplannen voor de hele consumer journey;
 • Je werkt nauw samen met o.a. Sales, Shopper Marketing, Global marketing en externe partijen (creatief bureau, mediabureau)

Waar kom je te werken?

De Retail-business unit is de verkooporganisatie gericht op het supermarktkanaal. Met sterke merken als Douwe Egberts, SENSEO®, L’Or Espresso en Pickwick is JDE marktleider op het gebied van koffie en thee in Nederland. Het marketingteam van JDE Retail is verantwoordelijk voor het bouwen en onderhouden van de positionering van de merken middels NPD, communicatie & activatie.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Brand Manager, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Je hebt een Master-diploma behaald en hebt minimaal 4 jaar marketing-ervaring opgedaan (bij voorkeur in de FMCG);
 • Je hebt ervaring in het lanceren van innovaties;
 • Je bent energiek en handig in het overtuigen en inspireren van anderen;
 • Je hebt een aantoonbare ondernemende mentaliteit en bent in staat om buiten de kaders te denken;
 • Je bent zelfverzekerd, resultaatgericht en innovatief;
 • Je bent analytisch en in staat (markt & financiële) data te interpreteren en te vertalen naar inzichten en conceptuele plannen voor het merk.

Aanvullende informatie

ls je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • Goed salaris;
 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
 • 13e maand;
 • Persoonlijk opleidingsbudget;
 • Aanvullend partnerverlof voor aanstaande ouders;
 • Korting op de producten van JDE.

DIVERSITY STATEMENT: Samen zijn we JDE!
Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

Enthousiast? Reageer snel! Wij zoeken per direct versterking!

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie Kathelijne Malcontent. Een online assessment en een Pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de procedure. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst

Beschrijving van JACOBS DOUWE EGBERTS

JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland. Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. Vandaag de dag creëren we kansen in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 koffie- en theemerken. Denk aan karaktervolle merken zoals Douwe Egberts, L’OR, Jacobs, Senseo, Pickwick en Moccona.

Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!