Logistic specialist

Supply Chain Utrecht Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

De functie van Logistics Specialist draait om het zien van verbetermogelijkheden en deze projectmatig met je stakeholders te implementeren. De logistieke processen van de Business Unit JDE Professional zijn heel divers met grote eindklanten als ziekenhuizen tot hele kleine klanten als een kapperszaak bij jou om de hoek. Dat maakt het verbeterpotentieel heel groot maar ook uitdagend. 

Je verantwoordelijkheden als Logistics Specialist:

 • Het initiëren, leiden en implementeren van verbeterprojecten en kostenverlagingen in nauwe samenwerking met logistieke dienstverleners;
 • Het optimaliseren van het gehele proces van orderontvangst tot en met levering inclusief facturatie en klachtafhandeling;
 • Het proactief identificeren en toepassen van de beste oplossingen voor de klant gebaseerd op best practices op customer service/logistiek gebied;
 • Het monitoren van onze KPI's;
 • Aansturen van projectmedewerkers, samenwerkingspartners en leveranciers.

Je team
Als Logistics Specialist ben je onderdeel van het Logistics team, in de afdeling Supply Chain. Deze afdeling zorgt voor de logistieke processen op tactisch niveau, zowel binnen retail als professional. Samen werken wij aan het doel om de beste leverancier en meest betrouwbare supply chain te zijn in de FMCG branche. In deze functie werk je aan de logistieke processen van Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional. Deze Business Unit is leverancier van koffie- en theeconcepten in de buitenshuismarkt (business-to-business): van merken, apparatuur en ingrediënten tot accessoires en dienstverlening. JDE Professional heeft een leidende marktpositie en levert aan de horeca, bedrijven en zorg- en onderwijsinstellingen.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Logistics Specialist, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding met minimaal 4 jaar ervaring met supply chain processen;
 • Je hebt de drive om processen te doorgronden en ze te verbeteren;
 • Je hebt ervaring met het leiden van projecten en weet goed hoe je stakeholders kunt meenemen; 
 • Je bent analytisch en handig met systemen, bij voorkeur heb je ervaring met Power BI
 • Je spreekt vloeiend Nederlandse en Engels. 

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
 • 13e maand;
 • Aanvullend partnerverlof voor aanstaande vaders; 
 • Persoonlijk opleidingsbudget;
 • Goede pensioenregeling;
 • Korting op de producten van JDE.

Enthousiast?

Ben je geïnteresseerd in deze vacature met een motivatiebrief en CV ter attentie van Joost Bakker, Talent Acquisition Specialist. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Yvonne Hegge, Manager Logistics, bereikbaar op +31 652714219. Yvonne is tot 22 augustus met vakantie. 

Wij richten ons op een startdatum van 1 januari 2023. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

Over JACOBS DOUWE EGBERTS
Het is verrassend wat er allemaal kan gebeuren door een kopje koffie. Bij JACOBS DOUWE EGBERTS, hebben we er onze missie van gemaakt om dit uit te zoeken. Als Customer Development Specialist kan jij impact maken door hier onderdeel van te zijn. Onze mensen zijn hier sinds dag een mee bezig en we zijn er dan ook trots op dat we samen iedere dag een rol mogen spelen in de levens van miljoenen mensen met onder andere onze sterke merken als Douwe Egberts, L’OR, Senseo, Pickwick, Piazza D’Oro, Jacobs, Tassimo, Moccona, Kenco, Pilao en Gevali. Ons koffie- en theeportfolio is verkrijgbaar in meer dan 100 landen. We geloven er in dat iedereen de koffie verdient waar hij of zij zo van houdt, wie je ook bent, waar je ook woont of hoe je het drinkt! Kortom: “A coffee for every cup”.