CRM Manager

Sales & Marketing Utrecht Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

Als CRM manager ben je verantwoordelijk voor Customer Relations over alle kanalen heen om zo een optimale seamless experience te bieden aan onze klanten met als doel de klanttevredenheid en het klantrendement te verhogen. Vanuit data-inzichten ben je in staat om end-2-end customer journeys van wereldklasse te ontwikkelen, te optimaliseren en te personaliseren over alle lifecycle stadia van de klant (onboarding, nurture, retentie, loyalty, reactivatie). We staan aan het begin van de digitale transformatie en er moeten flinke stappen gemaakt worden. Een mooie en spannende uitdaging waarbij je veel impact kan maken.

Je maakt deel uit van het Digital team en werkt nauw samen met andere teams binnen JDE Professional om de beste Customer Experience te creëren op alle touchpoints met het doel om onze klanten te behouden en ons klantenbestand te laten groeien.

Als CRM Manager ga je je bezig houden met:

 • Ontwikkelen en implementeren van een overkoepelend CRM operating model (proces, KPI’s en targets, contactstratefgie, governance, design guidelines, campagne kalender), zodat high-performing customer journeys worden uitgerold in recordtijd;
 • Het ontwikkelen en implementeren van de CRM strategie met als doel klantwaarde te verhogen en klanten te behouden;
 • Het ontwikkelen en optimaliseren van gepersonaliseerde customer experiences over alle kanalen heen door optimaal gebruik te maken van de kracht van marketing automation;
 • De groei en kwaliteit van de customer emailbase including opt-ins;
 • Ontwikkelen en implementeren en optimaliseren van een overkoepelende contact strategie (contact pressure);
 • Het continu optimaliseren en verbeteren van data- en performance management.

Waar kom je te werken?

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional levert koffie- en theeconcepten aan kantoren, overheidsinstellingen, horeca en hospitality, kortom alle instellingen buiten het supermarktkanaal. Vanuit onze ondernemerschap, kennis en rijke traditie zijn wij een strategische partner voor onze klanten en denken wij op creatieve en innovatieve wijze met hen mee over unieke koffie- en theeconcepten. Op deze manier leveren we bij verschillende klanten een bijdrage aan hun doelstellingen op gebied van duurzaam ondernemen en medewerkerstevredenheid.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van CRM Manager, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Relevante afgeronde opleiding op HBO-/WO-niveau;
 • Minimaal 5-7 jaar werkervaring op het gebied van CRM en marketing automation, zowel strategisch, als hands on;
 • Een aantoonbaar track record in marketing automation en het implementeren van CRM strategieën die de customer lifetime value vergroten;
 • Je bent zeer sterk data gedreven, waarbij ervaring met het ontwikkelen van dashboards en analyses op klant- en customer journey niveau vanzelfsprekend is;
 • Je hebt kennis en ervaring in het analyseren van uitkomsten om deze vervolgens te kunnen vertalen naar passende customer journey voorstellen;
 • Je hebt een goed begrip van de klantbehoeftes;
 • Je hebt sterke project-en stakeholder management vaardigheden;
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden met goede kennis in woord en geschrift van het Nederlands en Engels;
 • Ervaring met marketing automation tools, Salesforce & MarketingCloud is een pre.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • 25 vakantiedagen en 4 ADV dagen;
 • Bonus welke kan oplopen tot maximaal 25%;
 • Goede pensioenregeling;
 • Korting op de producten van JDE.

Enthousiast?

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Maaike Bavinck, Digital Business & Transformation Manager, bereikbaar op +31 652696022. Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Evy Heldens, Talent Acquisition Specialist.

DIVERSITY STATEMENT: Samen zijn we JDE!

Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst

Beschrijving van JACOBS DOUWE EGBERTS

JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland. Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. Vandaag de dag creëren we kansen in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 koffie- en theemerken. Denk aan karaktervolle merken zoals Douwe Egberts, L’OR, Jacobs, Senseo, Pickwick en Moccona.

Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!