Reliability Engineer Automation Technics

Operations & Manufacturing Joure Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

Als Reliability Engineer Automation Technics ben jij de installatie verantwoordelijke en dus aanspreekpunt over alles wat je kunt denken over NEN3140. Denk daarbij aan het aanvragen en verstrekken van werkvergunningen en het toezien op de veiligheid. Daarnaast los je storingen in de besturingstechniek op die zijn opgeschaald door storingsmonteurs. 

Je verantwoordelijkheden:

 • Je bent Installatie Verantwoordelijke zoals gedefinieerd in NEN3140;
 • Je bereid periodieke onderhoudsorders voor. Denk aan kalibraties en NEN3140 inspecties. Je beoordeeld de werkwijze, frequentie en nauwkeurigheid. 
 • Je lost storingen in de besturingstechniek op. Denk aan netwerken, PLC's en SCADA-systemen;
 • Je verbetert onderhoudsconcepten;
 • Je draagt verantwoordelijkheid over een aantal projecten;
 • Je beoordeeld componenten op bruikbaarheid, levensduur en verkrijgbaarheid. Dit doe je door eigen onderzoek en door contacten met collega fabrieken. Je voert alternatieven van deze componenten in.

Waar ga je werken?

Joure is de plek waar Douwe Egberts ruim 265 jaar geleden is ontstaan. Nog steeds hebben we hier twee van onze belangrijkste fabrieken staan; een koffie- en een theefabriek. Beide fabrieken zijn sterk aan het veranderen. Elke dag streven we er naar een stapje beter te worden om uiteindelijk de best functionerende fabrieken binnen JDE te worden. Jij als Reliability Engineer Automation Technics speelt daar een ontzettend belangrijke rol.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Reliability Engineer Automation Technics, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Minimaal een afgeronde MBO-4 opleiding, met werkervaring in de procesindustrie. 
 • Je hebt NEN-3140 kennis en ervaring, wat gelijk staat aan het niveau van vakopleiding & energietechniek;
 • Je hebt ervaring met PLC's en bij voorkeur met Siemens TIA, S7 of S5.
 • Je bent leergierig en nieuwsgierig;
 • Door je ervaring houd je in situaties onder druk het hoofd koel en kan jij je kennis goed overbrengen op collega's.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
 • 13e maand;
 • Goede pensioenregeling;
 • Een persoonlijk ontwikkelbudget;
 • Korting op de producten van JDE.

Enthousiast?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Tjark van den Heuvel, Maintenance Teamleider, bereikbaar op +31 6 46448299. Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Joost Bakker, Talent Acquisition Specialist.

Een Pre-Employment Screening en assessment maakt onderdeel uit van de procedure.

 

Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. In al die tijd is er natuurlijk veel veranderd. En verandering is goed: het maakt ons beter. We maken nieuwe ambities werkelijkheid en ontdekken andere landen en markten. Altijd met aandacht voor duurzaamheid, ruimte voor elk individu en vanuit ons hart. Tijdens deze zoektocht staat 1 ding centraal: wij willen voor iedereen het perfecte kopje koffie of thee. Vandaag de dag zijn onze koffie- en theeproducten verkrijgbaar in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 merken. Denk aan karaktervolle merken zoals L’OR, Senseo, Douwe Egberts en Pickwick. JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland.

Hoe is het om voor JDE te werken? Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. We houden van de dialoog en waarderen een goede discussie. We dagen elkaar uit en steunen elkaar. Onze snelle, gerichte en positieve energie houdt ons in beweging. Zo groeien we. Als organisatie, als team en als individu. Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!