BACK TO JOB SEARCH

Business Controller

Finance Utrecht Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional levert koffie- en theeconcepten aan kantoren, overheidsinstellingen, horeca en hospitality, kortom alle instellingen buiten het supermarktkanaal. Vanuit onze ondernemerschap, kennis en rijke traditie zijn wij een strategische partner voor onze klanten en denken wij op creatieve en innovatieve wijze met hen mee over unieke koffie- en theeconcepten. Op deze manier leveren we bij verschillende klanten een bijdrage aan hun doelstellingen op gebied van duurzaam ondernemen en medewerkerstevredenheid. Als Business Controller werk je in het Finance team van JDE Professional NL en rapporteer je aan de Finance Manager Operations.

De Business Controller heeft een divers takenpakket waarbij zowel de financiële kant als de adviseur en business partner rol naar voren komt. Enerzijds krijg je voor een aantal afdelingen in de operatie de verantwoordelijkheid om de kosten onder controle te houden in de controlling cyclus. Anderzijds denk je mee met de managers van deze afdelingen om het elke dag een beetje beter te doen, doormiddel van projecten en business cases. Je weet wat er speelt in de business en stuurt aan op het bereiken van de financiële doelen.

Als Business Controller ga jij het volgende doen:

 • Je bent verantwoordelijk voor een deel van de kosten van de buitendienst voor de controlling cyclus, en zorgt doormiddel van maandafsluiting, forecast en inzicht in de kansen en risico’s dat er geen verrassingen ontstaan;
 • Je zorgt dat de plannen van de buitendienst-afdelingen worden vertaald naar een financieel jaarplan wat de basis is van de budgetten;
 • Je presenteert maandelijks de laatste cijfers en KPI’s aan de business, stelt kritische vragen en verhoogt het kostenbewustzijn in de organisatie;
 • Je initieert verbeteringen op het gebied van standaardiseren en automatiseren in zowel de eigen afdeling als in de operatie;
 • Je werkt fact-based, data gedreven en secuur en zorgt daarmee voor hoge kwaliteit van output;

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Business Controller, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Je hebt een relevante HBO of WO opleiding in de richting van Finance & Accounting;
 • Je hebt ongeveer 3 tot 6 jaar werkervaring als controller;
 • Je bent een sterke business partner die weet hoe je je stakeholders moet uitdagen en mee moet nemen in de financiële ontwikkelingen;
 • Je bent analytisch, werkt accuraat, en bent in staat om snel te schakelen;
 • Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal, in woord en schrift. 

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • Deze functie valt in schaal 10 van de Diensten CAO;
 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
 • Bonusregeling welke kan oplopen tot maximaal 7%;
 • Goede pensioenregeling;
 • Korting op de producten van JDE.

DIVERSITY STATEMENT: Samen zijn we JDE!

Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

Enthousiast? Reageer nu!

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Dorien den Heijer, Finance Manager, en JKaren Bongers, Talent Acquisition Specialist. Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Dorien den Heijer, bereikbaar op 06 15880660. Een online assessment en een Pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst

Beschrijving van JACOBS DOUWE EGBERTS

JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland. Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. Vandaag de dag creëren we kansen in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 koffie- en theemerken. Denk aan karaktervolle merken zoals Douwe Egberts, L’OR, Jacobs, Senseo, Pickwick en Moccona.

Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!