BACK TO JOB SEARCH

Communicatie & Corporate Affairs Manager

Corporate & Government Affairs Utrecht Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

Als Communicatie & Corporate Affairs Manager binnen Jacobs Douwe Egberts Nederland (JDE NL) ben je verantwoordelijk voor interne, externe communicatie en public affairs in Nederland. Het is een dynamische rol met een breed aandachtsgebied en veel ruimte voor eigen initiatief waarin je nauw samenwerkt met de Nederlandse directie.

Je ontwikkelt de communicatie en public affairs strategie voor de Nederlandse markt in lijn met het wereldwijde beleid en voert deze ook uit. Daarnaast speel je een belangrijke rol in de crisis organisatie. Je ondersteunt andere functies om hun strategische communicatiedoelstellingen te bereiken. Op extern vlak bouw je bijvoorbeeld aan onze corporate identiteit door het ontwikkelen van communicatiematerialen en samen met marketing werk je aan onze merken via Brand PR. Op het gebied van interne communicatie hou je je o.a. bezig met HR-onderwerpen, strategie communicatie en het uitbreiden van de interne kennis over ons duurzaamheidsbeleid. Voor mediarelaties werk je nauw samen met de Corporate Communications Manager op ons hoofdkantoor in Amsterdam die verantwoordelijk is voor de woordvoering in Nederland. Samen met de Legal Manager en de Recycling Strategy Manager hou je ontwikkelingen op het vlak van regelgeving nauw in de gaten en neem je de leiding als het gaat om een proactieve aanpak naar (politieke) stakeholders in Nederland.

Als Communicatie & Corporate Affairs Manager houd je je bezig met:

 • Adviseren van het Nederlandse Management team en Unit directies over interne en externe communicatievraagstukken;
 • Het ontwikkelen van JDE NL externe corporate communicatiematerialen en Q&A’s op diverse onderwerpen zoals duurzaamheid;
 • Ontwikkelen en uitvoeren van een JDE NL brede interne communicatie strategie om een proactieve en consistente interne informatievoorziening op o.a. het gebied van duurzaamheid, strategie en HR onderwerpen te waarborgen;
 • Bouwen aan de (corporate) reputatie via externe JDE NL kanalen, Brand PR en PR in Trade media in afstemming met het hoofdkantoor;
 • Vertegenwoordiging en belangenbehartiging naar externe partijen zoals brancheverenigingen en overheidsinstellingen voor onderwerpen die betrekking hebben op de Nederlandse markt.

Je werkt voor JDE Nederland bestaande uit de Retail en Professional organisatie in Utrecht, maar ook onze fabrieken in Joure en Utrecht. Jouw ervaring en gedrevenheid zorgen ervoor dat je een stevige gesprekspartner bent voor zowel het Nederlandse management team, als voor het hoger management van het internationale hoofdkantoor. Daarnaast is de communicatie met andere management teams binnen JDE, medewerkers, stakeholders en ook met partners een belangrijk onderdeel van het takenpakket.

In deze rol rapporteer je aan de General Manager Retail met een ‘dotted line’ naar de Europese Legal & Corporate Affairs directeur. Je neemt deel aan MT vergaderingen voor wat betreft de afstemming en besluitvorming van de communicatie-agenda.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Communicatie & Corporate Affairs Manager, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

 • Afgeronde WO Communicatieopleiding met minstens 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie in een complexe internationale organisatie, bij voorkeur in de FMCG- of levensmiddelensector;
 • Ervaren tekstschrijver met vlotte pen die in staat is complexe communicatieboodschappen te vertalen naar heldere en relevante content voor diverse doelgroepen;
 • Je kunt strategisch denken en adviseren, maar ook operationeel zaken oppakken;
 • Een uitstekende netwerker en een stevige inhoudelijke gesprekspartner;
 • Ervaring met interne communicatie in een complexe organisatie;
 • Organisatie-sensitief, analytisch, energiek en proactief;
 • Creatief, zowel strategisch als pragmatisch en met een scherp oog voor detail.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

 • Goed salaris;
 • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
 • 13e maand;
 • 5 weken betaald partnerverlof voor (aanstaande) vaders;
 • Persoonlijk opleidingsbudget;
 • Korting op de producten van JDE.

DIVERSITY STATEMENT: Samen zijn we JDE!

Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

Enthousiast? Reageer nu!

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Evy Heldens, HR Business Partner & Talent Acquisition Specialist. Een online assessment en een Pre-Employment Screening maken onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst

Beschrijving van JACOBS DOUWE EGBERTS

JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland. Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. Vandaag de dag creëren we kansen in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 koffie- en theemerken. Denk aan karaktervolle merken zoals Douwe Egberts, L’OR, Jacobs, Senseo, Pickwick en Moccona.

Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!