BACK TO JOB SEARCH

Accountmanager Small Business Regio Breda - West Brabant - Zeeland

Sales Utrecht Full-time Netherlands

Vacatureomschrijving

Het team Small Medium Enterprises (SME) is binnen Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional één van de salessegmenten en staat te boek als dé opleidingsplek. Het Small Business team levert koffie- en theeconcepten voor bedrijven van 5 tot 50 medewerkers. De ambitie van het team is versneld doorgroeien tot de mentale en absolute nummer 1 koffie- en theespeler in Nederland. Binnen Small Business liggen kansen voor het oprapen en staat ondernemerschap centraal.
De focus ligt op het begrijpen van de behoeften en ambitie van organisaties. Hierdoor kunnen we gezamenlijk waarde creëren door innovatieve en kwalitatieve koffie & thee concepten neer te zetten. Een Accountmanager laat een klant na elk bezoek beter achter.
De Accountmanager richt zich primair op het ontwikkelen van zijn bestaande portefeuille en op het acquireren van nieuwe klanten.
De Accountmanager Small Business rapporteert aan de Field Sales Manager.

Wij stomen jou klaar!
Voor een solide begrip van onze business is het noodzakelijk om te starten bij de basis. Je krijgt een uitgebreid onboarding traject waarin het kennismaken met merken, producten en mensen centraal staat. Als je eenmaal klaar bent om aan de slag te gaan wordt een persoonlijk coachingsplan opgesteld op jouw behoeften gestoeld en ontvang je wekelijkse coaching van de Field Sales Manager.

Wat je gaat doen?

  • Realiseren van verkooptargets door ondernemerschap, discipline en leiderschap in je rayon;
  • Opstellen en uitvoeren van een strategisch rayonplan en hiermee anticiperen op de behoeften van je (lokale) markt;
  • Uitbreiden van de bestaande business en acquireren van klanten door ze te verrassen met innovatieve concepten;
  • Optreden als strategisch partner van ondernemers binnen de bedrijven en instellingen markt tot 50 medewerkers;
  • Verkopen van totaalconcepten (van ingrediënten, belevering, machines, service en financiering) die aansluiten bij de specifieke behoeften van het type bedrijf;
  • Coördineren en commercieel leiden van lokale tenders, offertes en samenwerkingsovereenkomsten;
  • Opbouwen, uitbreiden en beheren van relevante relatienetwerken;
  • Zelfstandig aangaan en opbouwen van commerciële relaties intern en extern;
  • Anticiperen op groeitrends en marktontwikkelingen binnen je rayon;
  • Zorgen voor goede borging en vastlegging van kennis, voortgang en accountinformatie.

Waar kom je te werken?

Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional levert koffie- en theeconcepten binnen de B2B sector. Denk hierbij aan groot zakelijk segment, midden en klein bedrijf, ziekenhuizen, overheidsinstellingen, horeca, leisure, etc. Kortom alle instellingen buiten het supermarktkanaal. Vanuit ons ondernemerschap, kennis en rijke traditie zijn wij een strategische partner voor onze klanten en denken wij op creatieve en innovatieve wijze met hen mee over unieke koffie- en theeconcepten. Op deze manier leveren we bij verschillende klanten een bijdrage aan hun doelstellingen op gebied van duurzaam ondernemen en medewerkerstevredenheid.

Functie-eisen

Heb jij een ondernemende instelling en krijg jij energie van het behalen van successen? Dan pas jij goed bij JDE. Onze medewerkers inspireren al meer dan 265 jaar de internationale koffiewereld. Wij houden van mensen die niet bang zijn om uit te proberen en die dat doen tot het goed gaat. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan je mening te geven. En dat allemaal in een open en toegankelijke omgeving waar je kan groeien zoals jij dat wilt.

Voor de positie van Accountmanager Small Business, zoeken we iemand met de volgende vaardigheden en ervaring:

  • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding;
  • Minimaal twee jaar ervaring in een commerciële functie;
  • Aantoonbare affiniteit met sales en ondernemend van aard;
  • In staat om gestelde targets te behalen en zelfs te overtreffen;
  • Communicatief, sociaal en creatief;
  • Ervaring met het opstellen van salesplannen en succesvol in consultative selling.

Aanvullende informatie

Als je bij ons werkt, heb je impact in een dynamische en ambitieuze omgeving. We werken als team, vieren successen en steunen elkaar. Onze medewerkers werken met een diversiteit aan gelijkgestemde collega’s in een innovatieve omgeving. Iedereen is erop gericht om te doen wat juist is – overal ter wereld. Wat je hier doet, wordt opgemerkt. Bij JDE krijg je een goed salaris en een uitgebreid pakket aan arbeidsvoorwaarden passend bij deze rol, waaronder:

  • Deze functie valt in schaal 9 van de Diensten CAO;
  • 25 vakantiedagen en 12 ADV dagen;
  • Lease-auto;
  • Goede bonus regeling;
  • Goede pensioenregeling;
  • Korting op de producten van JDE.

DIVERSITY STATEMENT: Samen zijn we JDE!

Voor ons maakt het niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, hoe je je leven leidt of hoe je je koffie drinkt. Wij vinden het belangrijk dat JDE een organisatie is waar iedereen kan bijdragen, groeien en ontwikkelen. Elk land, iedere cultuur en elk individu heeft een uniek verhaal waar we naar luisteren. Door met diverse collega’s samen te werken binnen een inclusieve cultuur lukt het ons iedereen welkom te heten in de wereld van koffie en thee.

Enthousiast? Reageer nu!

Ben je geïnteresseerd in deze vacature, dan kun je reageren ter attentie van Karen Bongers, Talent Acquisition Specialist. Heb je vragen over de vacature, dan kun je contact opnemen met Kitty van Luyt, Field Sales Manager, bereikbaar op +31- 655121577.

Beschrijving van JACOBS DOUWE EGBERTS

JDE is onderdeel van JDE Peet's, het grootste 'pure-play' koffie- en theebedrijf in de wereld, met het hoofdkantoor in Nederland. Al ruim 265 jaar worden we geïnspireerd door de gedachte 'it's amazing what can happen over a cup of coffee'. Vandaag de dag creëren we kansen in meer dan 100 landen met een portfolio van meer dan 50 koffie- en theemerken. Denk aan karaktervolle merken zoals Douwe Egberts, L’OR, Jacobs, Senseo, Pickwick en Moccona.

Bij Jacobs Douwe Egberts zijn we 'Made to Stand Out'. We benutten elke kans om uit te blinken. Elke dag leggen we de lat hoger, denken we slimmer en handelen we nog sneller. Wij maken impact die overal ter wereld voelbaar is. Samen maken we het mogelijk dat iedereen een uniek koffie- of theemoment kan beleven. Verleg je grenzen en geef vorm aan je carrière bij JDE!